توجه به مناسبتها در بازاریابی اپلیکیشن ضروری است؛ بهخصوص ماه رمضان که فرصتی ۳۰ روزه برای رسیدن به هر هدفی از جمله حفظ کاربر و افزایش نصب اپلیکیشن است.
در این مقاله، قرار است هم روشهای بازاریابی اپلیکیشن در ماه رمضان را با هم مرور کنیم و هم آمار این ماه را ببینیم و الهام بگیریم.
آمادهاید؟ بیایید شروع کنیم.
فهرست مطالب
Toggleجنس ماه رمضان به شکلی است که اپلیکیشنهای مختلف میتوانند از آن بهره ببرند:
ولی قرار نیست اگر اپلیکیشن شما جزو این ۴ حوزه نیست، از ماه رمضان بگذرید. طبق آخرین آمار، دانلود اپلیکیشن در ماه رمضان بهطور کلی از ۵ تا ۱۶ درصد افزایش پیدا میکند (منبع: Adjust).
بالاخره شما برای جذب و حفظ کاربر اپلیکیشن برنامه دارید. غیر از این است؟ از تبلیغات نصب اپلیکیشن گرفته تا ارسال پوش نوتیفیکیشن، به شما در این مسیر کمک میکند.
حالا بیایید فعالیتهای خود را در زمان افطاری به اوج برسانید تا نتیجه بگیرید. چرا؟ در این زمان هم تعامل کاربران با اپلیکیشن بهشدت افزایش پیدا میکند و هم فرصت خوبی برای دیدهشدن دارید.
حتی برای تبلیغات آفلاین مثل تبلیغات تلویزیونی هم این زمان مناسبتر است؛ بهخصوص با سنت دیرینهٔ افطار دورهمی بین ایرانیها، میتوانید از یک زمان چند ساعته بهره ببرید.
اپلیکیشنهای سفارش غذا هم میتوانند با دادن پیشنهادهای جذاب از زمان افطار برای جذب کاربر جدید بهره ببرند.
اپلیکیشنهای فروشگاهی هم ۲ زمان طلایی دیگر هم دارند: هفتهٔ قبل از ماه رمضان و هفتهٔ آخر آن.
چرا؟ قبل از ماه رمضان، اغلب روزهدارها مایحتاج اصلی و موردنیاز را تامین میکنند و برای این ماه برنامهریزی میکنند. آخر ماه هم برای عید فطر آماده میشوند. چه بهتر از این برای اجرا کمپینهای فروش ویژه؟
برخی هم عادت دارند سحر برای طول روز برنامه میریزند یا کارهایی مثل کارهای بانکی و مالی را در آن زمان انجام میدهند. اینجا هم میتوانید برای حفظ و حتی جذب کاربر جدید برنامه داشته باشید.
دادههای سالهای قبل را در حوزهٔ خودتان پیدا کنید و ببینید در چه ساعاتی، کاربران بیشتر فعالاند و طبق آن، کمپین خود را زمانبندی کنید.
نکته: کمپین بازاریابی اپلیکیشن در ماه رمضان باید مدتدار باشد و پیشنهادهای خود را از یک هفته قبل از آن تا عید فطر به کاربر یادآوری کنید. از طرفی، وقتی در این زمان صدر نتایج جستوجوی فروشگاههای اپلیکیشن باشید، از افزایش حجم جستوجو در رمضان بهره میبرید.
اینجا تبلیغات نصب اپلیکیشن به شما کمک میکند رقبای خود را پشت سر بگذارید و بالای نتایج – چه کافه بازار و چه گوگل پلی و اپ استور – باشید. پس کمپین تبلیغات در نتایج جستوجو را از قبل رمضان با شناسایی عبارتهای مرتبط و با جستوجوی خوب شروع کنید و تا آخر ماه اجرا کنید.
یکی از کارهایی که باید انجام دهید، حفظ کاربر با استراتژیهای ریتنشن مارکتینگ برای اپلیکیشن است که ارسال نوتیفیکیشن تبلیغاتی (اعلان) جذاب در این ماه یکی از روشهای آن است!
فقط ۲ نکته را همین اول کار به شما بگویم:
زمان ارسال واقعاً مهم است. چرا؟ چون ظهر نباید پیشنهاد خرید غذای خوشمزه با تخفیف به دست کاربر روزهدار برسد. از طرفی، اگر همین پیشنهاد نزدیک افطار ارسال شود، نتیجهٔ درخشانی رقم میزند.
یک اعلان برای تماشای سریال یا فیلمی جذاب برای سرگرمشدن هم کاربر را زمان افطار به اپلیکیشن برمیگرداند؛ حتی اعلانی حاوی پیشنهادی تخفیفدار برای خرید کتاب (صوتی یا متنی) هم جذاب است.
میخواهید نتیجهٔ بهتری بگیرید؟ متن نوتیفیکیشن را متناسب با ماه رمضان و زمان ارسال بنویسید. مثلاً به یک نمونه نگاه کنید:
بعد از افطار فرصت خوبی برای خواندن رمان موردعلاقهتان است؛ ۲۵ درصد تخفیف برای خرید رمانهای (نویسندهٔ موردعلاقهٔ کابر).
بیایید چند نمونه هم ببینیم که اپلیکیشنهای مختلف چطور میتوانند از پوش نوتیفیکیشن بهره ببرند:
کمپینهای تبلیغاتی و فروش برای ماه رمضان باید از جنس همین ماه باشند؛ یعنی اول از همه ببینید روزهدار در این ماه به چه چیزهایی بیشتر نیاز دارد و علاقه پیدا میکند.
حقیقت این است استراتژی بازاریابی در ماه رمضان همیشه مثل شب یلدا یا بلک فرایدی نیست که مردم بهدنبال خرید محصول با قیمت پایین باشند؛ پس کمپینهای رنگوارنگ و پرسروصدا حتماً جواب نمیدهد.
در این ماه، چند نیاز اساسی مثل موارد زیر به وجود میآيد:
خب، اپلیکیشنهای گردشگری و فروش بلیت میتوانند در نزدیکی عید فطر، پیشنهادهای تخفیفدار برای تعطیلات عید فطر داشته باشند. اپلیکیشنهای سرگرمی هم میتوانند اشتراک مخصوص ماه رمضان داشته باشند؛ مثلاً ترکیبی از تخفیف در خرید اشتراک + ترافیک نیمبها!
اپلیکیشنهای رژیم و تغذیه هم میتوانند برنامهٔ غذایی مناسب برای ماه رمضان همراه با دستورپختهای مخصوص ارائه کنند.
همیشه هم نیاز نیست تخفیف دهید! مثلاً اپلیکیشنهای فروشگاهی مثل اکالا میتوانند به سراغ استراتژی بازگشت پول بروند؛ یعنی درصدی از خرید کاربر را به کیف پول او برگردانند تا در خریدهای بعدی استفاده کند.
۲ نمونه کمپین ماه رمضان اسنپ و همراه اول را هم در تصویر زیر ببینید که از کانال پیامک هم برای تبلیغات استفاده کردهاند:
ویدئوی کمپین ماه رمضان ۱۴۰۱ دیجیکالا را هم ببینیم؟
ماه رمضان، ماه نیکیهاست و فرصت خوبی برای برگزاری کمپینهای مسئولیت اجتماعی است. در این کمپینها، شما میتوانید تعهد خودتان به جامعه را نشان دهید و جایی در دل مردم به دست بیاورید. امور خیر را میتوانید با کمک کاربران اپلیکیشن پیش ببرید یا آن را به نصب اپلیکیشن گره بزنید.
برای مثال، اپلیکیشنهای حوزهٔ مالی میتوانند کمپینی به شکل «کمک به خیریه بهاندازهٔ کمک هر کاربر» اجرا کنند. در این کمپین، کاربر باید اپلیکیشن را نصب کند و از طریق آن، به چند خیریهٔ انتخابی کمک کند. پس از آن، خود اپلیکیشن به همان اندازه به کمک کاربر اضافه میکند. مثلاً اگر ۱۰۰ هزار تومان کمک کند، اپلیکیشن ۲۰۰ هزار تومان در اختیار خیریه میگذارد.
مدل دیگر هم مخصوص اپلیکیشنهای فروشگاهی است که درصدی از هر خرید را به خیریهای مشخص یا گروه انتخابی مثل کودکان بدسرپرست اختصاص دهد.
مثلاً ۵ درصد از فروش هر هفتهٔ رمضان را به ساخت مدرسهای در منطقهٔ محروم یا انجمن دیابت اختصاص دهید.
اندازهٔ کمپین و کمکی که به جامعه میکنید، کاملاً بستگی به ظرفیت، توانایی و اهداف شما دارد. اگر صاحب اپلیکیشن بزرگی نیستید، نمیتوانید و حتی نیاز نیست مثل سوپراپلیکیشنها کمپین مسئولیت اجتماعی داشته باشید.
یک نمونه هم از اسنپ فود ببینید:
اپلیکیشن شما برای ماه رمضان مفید است، ولی افراد کمی آن را میشناسند؟ کمپین ماه رمضان دارید و نمیدانید چطور اطلاعرسانی کنید که افراد بیشتری در جریان قرار بگیرند؟ کمپین مسئولیت اجتماعی مخصوص ماه رمضان اجرا کردید و افراد کمی اطلاع دارند؟
انتشار رپورتاژ آگهی (پستی که حامی مالی دارد) به شما در این شرایط کمک میکند. چنین پستی شبیه سایر پستهای سایتها یا حتی اینفلوئنسرهاست و فقط حامی مالی دارد.
جنس محتوای رپورتاژ تبلیغاتی نیست و از جنس محتوایی مفید است که اپلیکیشنی کاربردی برای ماه رمضان را معرفی میکند. فقط دقت کنید متن پست باید متناسب با نیاز روزهدارها باشد؛ پس حتماً اشاره کنید ویژگیهای اپلیکیشن چطور در ماه رمضان به مردم کمک میکنند.
به تاریخ انتشار نمونهٔ زیر نگاه کنید: هفتهٔ اول ماه رمضان سال ۱۳۹۵.
نکته: میتوانید عبارت «بهترین اپلیکیشنهای ماه رمضان» را جستوجو کنید و ببینید کدام سایتها رتبه گرفتند؛ پس از آن، با آنها مذاکره کنید که اپلیکیشن شما هم در لیست اپلیکیشنهای معرفیشده قرار بگیرد.
کاربر شما در ماه رمضان نیازهایی متفاوت با سایر ماهها دارد. برای اینکه بتوانید نتیجهٔ بهتری بگیرید، برای بازاریابی اپلیکیشن در ماه رمضان، تجربهٔ او را سفارشیسازی کنید.
مثلاً برنامههای تمرینی مخصوص ماه رمضان را ارائه کنید یا اپلیکیشنهای سرگرمی میتوانند محتواهای مخصوص این ماه را جلوی دست کاربر بگذارند.
حالا یک اپلیکیشن سفارش غذا را در نظر بگیرید. چه کارهایی میتواند انجام دهد؟ موارد زیر:
نکته: برخی افراد به دلایل مختلف نمیتوانند در ماه رمضان روزه بگیرند. با توجه به این مسئله که رستورانها در طول ماه رمضان فعالیت ندارند، میتوانند آن دسته رستورانهایی که ظهر باز هستند، جدا کنند تا این افراد هم بتوانند غذا سفارش دهند.
بیشتر بخوانید: مراحل کیورد ریسرچ برای بهینهسازی اپلیکیشن بهصورت عملی از ایران
بهتر نیست پیشنهاد ماه رمضان شما به دست کسی برسد که به آن نیاز یا علاقه دارد؟ برخی اپلیکیشنها پرسونای مذهبی دارند و از قضا، امکان نمایش تبلیغ را هم فراهم کردند؛ فرصتی خوب برای بازاریابی اپلیکیشن در ماه رمضان!
برخی موضوعها و خبرها هم برای این گروه جالبترند که میتوانید پیشنهادتان را در دل همین محتواها به آنها ارائه کنید تا نتیجه بگیرید.
سومین راه برای رسیدن به افراد مذهبی هم تبلیغات هدفمند با انتخاب گروههای مذهبی در تبلیغاتی مثل همسان است. در این روش که یکتانت برای شما امکان آن را فراهم کرده است، تبلیغ را کسی میبیند که طبق رفتار او در وب در دستهٔ مذهبیها قرار گرفته است. البته یک راه دیگر دارید: همکاری با اینفلوئنسرهای مذهبی که فالوور آنها میتوانند مشتری شما باشند.
خب، از این تبلیغات برای چه کارهایی میتوانید بهره ببرید؟
خب، کار ما با ۷ ایده بازاریابی اپلیکیشن در ماه رمضان تمام شد؛ ولی اجازه دهید چند نکتهٔ تکمیلی هم با شما در میان بگذارم:
حالا بیایید به آخرین آمار بازاریابی اپلیکیشن در ماه رمضان نگاه کنیم و الهام بگیریم!
بیشتر بخوانید: طراحی سفر کاربر در اپلیکیشن در ۸ مرحله
در این بخش مقاله میخواهیم دادههای ماه رمضان در سطح جهان استفاده کنیم تا استراتژی خوبی برای این ماه ببندیم.
این آمار حاصل تحقیقی است که در آن به سراغ ۲۲ کشور از جمله ایران، امارات، الجزایر و افغانستان منطقه مناپ (MENAP) رفتهاند (مناپ میشود کشورهای خاورمیانه، شمال آفریقا، افغانستان و پاکستان).
آمار اپلیکیشنها با بیشترین دانلود در ماه رمضان پارسال در منطقه مناپ را در تصویر زیر ببینید:
خب، در این مقاله با ۷ ایده و استراتژی بازاریابی اپلیکیشن در ماه رمضان آشنا شدیم. مسئلهٔ اصلی قبل از هرچیزی این است ببینید مخاطب هدف اپلیکیشن در ماه رمضان به چه چیزی نیاز دارد.
پس از آن، بودجه را مشخص کنید و بسته به کمپین فعالیتها را زمانبندی کنید. مثلاً برای تبلیغات نصب اپلیکیشن بهتر است یک هفته قبل از ماه رمضان شروع کنید؛ پس نیاز است قبل از آن کلمات کلیدی موردنظرتان را مشخص کرده باشید.
نظر شما چیست؟ چطور میتوانیم از ماه رمضان برای بازاریابی اپلیکیشن بهره ببریم. ایدههای خودتان را در بخش نظرات بنویسید.