یکی از راههای افزایش فروش فروشگاه اینترنتی، تبلیغات در محبوبترین اپلیکیشنهای ایرانی است؛ جایی که شما میتوانید تبلیغ محصولات فروشگاه را مستقیماً به مخاطب موردنظرتان نشان دهید.
از آنجایی که هیچ مزاحمتی برای فعالیت کاربر ایجاد نمیکنید، شانس زیادی برای جذب او خواهید داشت. از طرفی، این امکان وجود دارد که از اپلیکیشنهای ایرانی برای آگاهسازی و جذب مشتری راغب (لید) هم استفاده کنید.
ولی چطور و به چه شکلی این کار انجام میشود؟
برای یافتن پاسخ این سوال، قرار است در این مقاله انواع روشهای تبلیغ فروشگاه اینترنتی در اپلیکیشن موبایل را بررسی کنیم تا ببینیم کدام روش برای فروش مناسب است و کدام آگاهسازی و جذب لید.
اگر آمادهاید، بیایید شروع کنیم!
فهرست مطالب
Toggleتبلیغ فروشگاه اینترنتی در اپهای موبایل بیش از پیش محبوب شده است؛ ولی هر روشی برای فروش بیشتر مناسب نیست. برخی روشها برای مراحل ابتدایی چرخهٔ عمر مشتری (آگاهسازی و ایجاد علاقه) مناسبترند و برخی هم که به شما کمک میکنند محصول را بفروشید.
با این حال، تمام این روشها زمانی برای شما مفیدند که هم قبل و هم بعد از تبلیغ، تمام کارهای مهم را انجام دهید؛ مثل تعیین هدف از تبلیغات، شناسایی مخاطبِ هدف و طراحی لندینگ مناسب.
برای مثال، شما باید در لندینگ خود پیشنهادتان را مشخص و واضح بیان کنید، قیمت محصول را بهدرستی جلوی چشم مخاطب بگذارید و نظرات مشتریان یا متخصصان را در لندینگ به مخاطب نشان دهید.
از طرفی، اگر میخواهید لید بگیرید، به یک فرم نیاز دارید. این فرم باید ساده و کوتاه باشد تا مخاطب خیلی سریع آن را پر کند.
با در نظر گرفتن این مسائل، بیایید ۴ روش تبلیغ فروشگاه اینترنتی در محبوبترین اپلیکیشنهای ایرانی را بررسی کنیم:
نمونۀ زیر را مشاهده کنید. این ویدئو یک مثال برای تبلیغات ویدئویی است:
در این تبلیغ، کاربر را به نصب اپلیکیشن فروشگاه دعوت کردهاند. از طرفی، خیلی واضح و مشخص در تبلیغ میگویند استفاده از «پاساژ» چه مزیتی دارد.
این ویدئو برای تبلیغات جایزهدار طراحی شده است؛ یعنی کاربر پس از دیدن آن، پاداش میگیرد. علاوه بر اینکه نقش زیادی در افزایش نصب اپلیکیشن فروشگاه دارد، باعث میشود نام پاساژ در ذهن مخاطب حک شود.
یکی از مزیتهای تبلیغات ویدئویی نمایش کامل آنهاست؛ چراکه کاربر تا پایان ویدئو نمیتواند تبلیغ را ببندد. به همین خاطر، با محتوای تبلیغاتی جذاب و اصولی (فایدهٔ فروشگاه شما برای کاربر و داشتن کالتواکشن) میتوانید از آن بیشترین بهره را ببرید.
نکتۀ مهم: بهجز کمپینهای ایجاد و افزایش آگاهی، استفاده از CPI منطقی نیست. بهجای آن، بهتر است از CPA برای آنالیز و اندازهگیری کمپینهای خود استفاده کنید.
در مدل CPI، شما فقط زمانی هزینه میکنید که کاربر اپلیکیشن را نصب کند. اگر هدف شما افزایش آگاهی از برند باشد، برای مدیریت هزینههای خود بهتر است از همین مدل استفاده کنید که اگر کاربر اقدام موردنظر شما را انجام نداد، هزینهای پرداخت نکنید.
در مدل CPA، شما زمانی هزینه میکنید که کاربر اقدامی را انجام دهد؛ مثلاً فرمی را پر کند یا در فروشگاهتان ثبتنام کند. این مدل برای مدیریت هزینهٔ کمپینهای جذب لید بسیار مناسب است.
بیشتر بخوانید: انواع ۷ نوع از تبلیغات ویدیویی در اپلیکیشن موبایل
احتمالاً تبلیغات بنری بیشتر از ۳ نوع دیگر به گوشتان خورده است. بنرها معمولاً بهصورت متن و همراه با یک تصویر در بالا یا پایین صفحه، در کنار محتوای اپلیکیشن نشان داده میشوند. کاربر با کلیک روی این تبلیغها به صفحهٔ محصول منتقل میشود.
عنوان تبلیغ در این روش بسیار اهمیت دارد. برای اینکه بتوانید شانس بیشتری داشته باشید، بهتر است به موارد زیر دقت کنید:
بنرها در جایگاههای مختلف در داخل اپلیکیشن نشان داده میشوند:
١. جایگاه تبلیغات بنری
هر اپلیکیشن جایگاه مشخصی برای نمایش بنرهای تبلیغاتی در نظر میگیرد که تبلیغ شما هم در همان جایگاه نمایش داده میشود.
٢. جایگاه تبلیغات تمام صفحه بینابینی
منظور از بینابینی این است که بین ۲ مرحله تبلیغ شما نمایش داده میشود. برای مثال، وقتی که کاربر یک مرحله از بازی را تمام میکند و به مرحلهٔ بعدی میروید یا میخواهد از بازی خارج شود، تبلیغ بهطور تمامصفحه نمایش داده میشود. (در مقاله دیگری از بلاگ ادیوری درباره اینکه تبلیغات بینابینی چیست و چه مزایایی دارد، به طور کامل صحبت کردهایم ک پیشنهاد میکنیم حتما آن را بخوانید)
شما میتوانید از تبلیغات بنری برای اهداف زیر بهره ببرید:
بیشتر بخوانید: انواع تبلیغات بنری در اپلیکیشن های موبایلی
یکی از بهترین روشهای تبلیغ فروشگاه اینترنتی در اپلیکیشن موبایل برای رسیدن به فروش بیشتر، استفاده از روش همسان است.
تبلیغات همسان، ظاهری متناسب و از جنس محیط اپلیکیشن دارند و کاربر با دیدن آن، گمان میکند جزوی از محتوای خود اپلیکیشن است. به همین خاطر، احتمال کلیک روی آن زیاد است.
تفاوت اصلی آن با جایگاههای بنری هم هماهنگی کامل تبلیغ با محیط اپلیکیشن است. این مسئله باعث میشود که کاربر احساس کند با تبلیغ طرف نیست و جزوی از خود اپلیکیشن است؛ بنابراین آن را نادیده نمیگیرد و احتمال اینکه روی آن کلیک کند، بیشتر میشود.
سیستم انتخاب جایگاه نمایش تبلیغات همسان پیشرفته ادیوری خودکار است. این سیستم تصمیم میگیرد که تبلیغات را در کدام جایگاهها (اپلیکیشنهای مرتبط) نمایش دهد. ممکن است گاهی اوقات تشخیص دهد نمایش تبلیغ همسان در جایگاه بنری یا بینابینی به نفع شماست و آن را در این جایگاهها به کاربر نشان دهد.
از طرفی، برای اجرای این تبلیغات در ادیوری، به طراحی بنر گرافیکی نیاز ندارید. عنوان، شعار تبلیغاتی و توضیحی کوتاه را به پلتفرم ادیوری میدهید و پس از آن، یک تبلیغ متناسب با محیط هر اپلیکیشن برای شما ساخته میشود.
ریتارگتینگ برای برگرداندن کاربرانی است که قبلاً وارد اپلیکیشن شما شدهاند؛ ولی در حال حاضر هیچ استفادهای از آن نمیکنند. این روش برای کسانی که اپلیکیشنی برای فروشگاه اینترنتی خود دارند، مناسب است.
ممکن است کاربری اپلیکیشن فروشگاه را نصب کند، ولی از آن استفاده نکند. یا مدتی از اپلیکیشن استفاده کند و پس از آن، دیگر قید آن را بزند.
در ریتارگتینگ کاربران در اپلیکیشن موبایل با استفاده از روشهای مختلف و جذاب، چنین افرادی را مجدداً به اپلیکیشن برمیگردانید تا بتوانید با تبدیلکردن آنها به مشتری، فروش بیشتری تجربه کنید.
برای اجرای کمپینهای ریتارگتینگ، میتوانید همین حالا با کارشناسان ما در ادیوری صحبت کنید تا پس از دریافت مشاوره رایگان، کمپین خود را بسازید.
احتمالاً میخواهید بدانید تبلیغات در اپلیکیشنهای موبایل چه سودی برای فروشگاه شما دارد؟ چرا باید این نوع تبلیغات را در سبد بازاریابی خود قرار دهید؟ بیایید پاسخ این پرسشها را در بخش بعدی با هم پیدا کنیم!
بیشتر بخوانید: بهترین راه تبلیغات کسب و کار چیست؟ (بررسی ۷ روش موثر و زودبازده)
تبلیغات درون اپلیکیشنهای موبایل مزایای بسیاری دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تبلیغ فروشگاه اینترنتی در اپلیکیشن موبایل فرصتی عالی برای جذب هزاران کاربر ایرانی است. بازار اپلیکیشنها و بازیهای ایرانی بیش از پیش داغ شده است و صاحبان آنها توانستهاند افراد زیادی را جذب کنند.
بهعنوان مثال، بیایید نگاهی به ظرفیت بازی پرطرفدار کوییز آو کینگز بیندازیم:
کاربران در اپلیکیشنها زمان زیادی را برای گشتوگذار صرف میکنند. با نگاهی به آمار بالا، آیا تبلیغ فروشگاه اینترنتی در اپهای موبایل، عاقلانه نیست؟
به این مسئله دقت کنید که کاربر ممکن است برخی سایتها را از طریق موبایل ببیند؛ ولی در طول روز چندین بار از اپلیکیشنهای مختلف برای بازی استفاده میکند. حتی ترجیح میدهد اخبار را هم از طریق اپلیکیشن بخواند تا اینکه وبسایت را باز کند.
البته لازم است بدانید که شما با کمک ادیوری، میتوانید تبلیغات خود را در اپلیکیشن Shareit که از قضا کاربران ایرانی زیادی دارد، به نمایش بگذارید.
برای اینکه فروش بیشتری داشته باشید، بهتر است تبلیغات را هدفمند اجرا کنید.
برای مثال، فرض کنید فروشگاه شما ارسال رایگان در تهران داشته باشد. این پیشنهاد برای کاربری که در تهران زندگی میکند، میتواند محرک بسیار خوبی باشد؛ بنابراین با تنظیم نمایش تبلیغ بر اساس موقعیت جغرافیایی، این پیشنهاد را به گوش چنین کاربری میرسانید تا نرخ تبدیل بالاتری رقم بخورد.
از طرفی، الگوریتم هوشمند ادیوری به شما کمک میکند تبلیغ را در جایگاههای مرتبط به مخاطب بالقوهٔ خودتان نمایش دهید تا نتیجهٔ بهتری بگیرید.
بیشتر بخوانید: فرق اپلیکیشن با وب اپلیکیشن چیست؟ (+ چند نمونه وب اپلیکیشن)
تنوع ناشران ادیوری (اپلیکیشنهایی که تبلیغات شما را نمایش میدهند) به شما کمک میکند بهراحتی به مخاطبِ هدف خود دسترسی پیدا کنید.
از طرفی، این تبلیغات هیچ مزاحمتی برای فعالیت کاربر ایجاد نمیکنند و بیشتر کاربران از آنها استقبال میکنند. آنها در اندازهٔ مناسب و استاندارد ظاهر میشوند و در مقایسه با تبلیغات در وبسایتها پربازدید، در موبایل بهتر نمایش داده میشوند.
مثلاً ممکن است بنر تبلیغاتی شما در خبرگزاریها بهشکل نامناسبی نمایش داده شود که خواندن مقالهها را برای کاربر موبایل سخت کند؛ ولی همان بنر در دل اپلیکیشن قرار میگیرد و هیچ خللی در فعالیت کاربر ایجاد نمیکند.
قابلیت هدفگیری مخاطبان هم در کنار این موارد بگذارید تا بالاخره به این مسئله برسیم که تبلیغات دروناپلیکیشنی برای شما آوردهٔ زیادی به همراه خواهد داشت (در مقایسه با تبلیغات در وبسایتها برای جذب کاربران موبایل)
در بخش قبلی، به این موضوع اشاره کردیم که ممکن است تبلیغات در وبسایتها باعث شود کاربر نتواند مقالهای را درست بخواند یا از آن وبسایت بهشکل مناسبی بهره ببرد.
همین ایجاد مزاحمت باعث شده است که اغلب افراد از مسدودکنندههای تبلیغات (اد بلاکر) استفاده کنند. به همین دلیل، میتوانید با نمایش تبلیغ فروشگاه اینترنتی در اپلیکیشن موبایل مطمئن شوید که مخاطبِ هدف شما تبلیغ را مشاهده میکند؛ چراکه مسدودکنندهها نمیتوانند این تبلیغها را از دید مخاطب پنهان کنند.
برای اینکه عملکرد بهتری داشته باشید، چند نکته تا اینجای مقاله با شما در میان گذاشتیم. در بخش بعدی، مفصلتر دربارهٔ موارد مهمی که باید رعایت کنید، صحبت میکنیم.
گفتیم که تبلیغ بهتنهایی نمیتوانند به فروش بیشتر یا جذب لید منجر شوند. شما بهعنوان صاحب فروشگاه آنلاین باید به برخی نکات هم قبل از اجرای کمپین تبلیغاتی و هم بعد از آن دقت کنید تا بالاخره به نتیجهٔ دلخواه برسید.
ما در این مقاله، سعی کردیم به شما بگوییم چه روشهایی برای تبلیغ فروشگاه اینترنتی در اپلیکیشن موبایل وجود دارد و چگونه میتوان نتیجهٔ خوبی گرفت.
ظرفیت نمایش میلیونی اپلیکیشنهای ایرانی فرصت مناسبی برای دستیابی به اهداف مختلفی مثل فروش بیشتر، جذب لید و همچنین ایجاد آگاهی است؛ تبلیغاتی که کاربر به چشم یک مزاحم به آنها نگاه نمیکند!
برای شروع، توصیه میکنیم ابتدا با کارشناسان ما صحبت کنید و پس از آن، کمپینی متناسب با نیاز خود بر اساس توصیهٔ آنها بسازید.
به نظر شما کدام روش برای فروشگاه اینترنتی مناسبتر است؟ آیا اصلاً اپلیکیشن موبایل برای تبلیغات مناسب است؟ منتظر شنیدن نظرات شما هستیم 🙂