اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی به کمک افراد تاثیرگذار، یکی از روشهای مهم بازاریابی است که این روزها برای تبلیغ اپلیکیشنهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. سازندگان برنامههای موبایلی سعی دارند با این روش آگاهی بیشتری نسبت به برنامه خود ایجاد کنند و سرعت رشد آن را افزایش دهند؛ اما آیا راهی برای ارزیابی کمپین نصب اپلیکیشن با اینفلوئنسر مارکتینگ وجود دارد؟
مردم تا حد زیادی به افراد تاثیرگذار که آنها را در شبکههای اجتماعی مانند یوتیوب، اینستاگرام و سایر موارد این چنینی دنبال میکنند، اعتماد دارند. به همین خاطر، در صورتی که این افراد خدمت یا محصولی را پیشنهاد کنند، تعداد زیادی از دنبالکنندههایشان از آن محصول یا خدمت استفاده خواهند کرد؛ با این حال، چیزی که در هنگام اجرای تبلیغات پولی اهمیت زیادی دارد، ارزیابی و تحلیل کمپین است.
از آن جایی که اینفلوئنسر مارکتینگ در حال حاضر بهشکل گسترده از سوی تولیدکنندگان اپلیکیشنها به کار گرفته میشود، لازم است با روشهای تحلیل و ارزیابی عملکردِ این نوع بازاریابی آشنایی داشته باشید. به همین دلیل، مهمترین معیارها را برای ارزیابی کمپین نصب برنامههای موبایلی در این مقاله معرفی میکنیم و هر یک را توضیح خواهیم داد؛ با ما همراه باشید.
همان طور که گفتیم، برای اجرای موفق یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ، مهم است بدانید چگونه آن را تحلیل و ارزیابی کنید. به عبارت دیگر، باید بررسیهای لازم را انجام دهید تا بفهمید این کمپین تا چه اندازه در رسیدن به اهداف تعیینشده موفق عمل کرده است. با توجه به اهمیت این موضوع، در ادامه تعدادی از مهمترین معیارهای موثر در ارزیابی کمپین نصب اپلیکیشن با اینفلوئنسر مارکتینگ را برایتان آوردهایم:
با توجه به نوع و شرایط برنامههای موبایلی، اهداف استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ هم متفاوتند. برای مثال، گاهی اوقات شما میخواهید به کمک این روش، آگاهی بیشتری نسبت به اپلیکیشنتان ایجاد شود؛ اما برخی مواقع هدف از آگاهی فراتر میرود و به دنبال افزایش نصب یا فروش هستید. از این رو، بسته به هدف خود از اجرای این نوع بازاریابی، باید KPIهای (Key Performance Indicator) مخصوصی هم تعریف کنید.
در اینجا برخی اهداف متداول و KPIهای مربوط به آنها آورده شدهاند تا بتوانید متناسب با هدفتان، از شاخصهای مناسب برای اندازهگیری تاثیر اینفلوئنسر مارکتینگ در نصب اپلیکیشن استفاده کنید:
در بسیاری از موارد، سازندگان برنامههای موبایلی از این نوع بازاریابی بهمنظور افزایش آگاهی کاربران نسبت به اپلیکیشنشان استفاده می کنند. به عبارت دیگر، هدف آنها افزایش آگاهی کلی نسبت به برنامهای است که ایجاد کردهاند. برخی KPIهای مناسب که میتوانید برای ارزیابی و اندازهگیری این هدف استفاده کنید، عبارتند از:
گاهی اوقات، هدف از اینفلوئنسر مارکتینگ افزایش تعامل است. دقت داشته باشید که افزایش آگاهی لزوما به معنی افزایش تعامل نیست. برای مثال، ممکن است شما با اجرای یک کمپین، 30 درصد بازدیدهای صفحه دانلود اپلیکیشنتان را افزایش دادهاید. اما تعداد دانلودها همچنان ثابت هستند. در این مورد، کمپین از نظر آگاهی موفق بوده است؛ اما عملکرد مناسبی از لحاظ افزایش تعامل ایجاد نکرده است.
آگاهی از اپلیکیشن اهمیت زیادی دارد و اولین قدم برای ویروسی شدن برنامه و انتشار آن است؛ اما در نهایت شما میخواهید کسانی که از برنامه موبایلیتان آگاهی دارند، آن را نصب کنند. زمانی که هدف افزایش تعامل است، امکان ارزیابی کمپین نصب اپلیکیشن با اینفلوئنسر مارکتینگ با چندین KPI مختلف وجود دارد که بسته به نوع پلتفرم میتواند متفاوت باشد. برخی از این شاخصهای ارزیابی عملکرد شامل موارد زیر میشوند:
برخی مواقع، هدف شما از بهکارگیری بازاریابی به کمک افراد موثر، افزایش نرخ تبدیل مشتریان بالقوه به مشتری اصلی است. در واقع، میخواهید کسانی را که با شما تعامل داشتهاند، به مشتری یا کاربر خود تبدیل کنید. در این گونه موارد هم باید از شاخصهای مناسبی برای ارزیابی میزان تاثیر اینفلوئنسر بر افزایش نصب اپلیکیشنتان استفاده کنید. لینکهای عمیق (deep links) یکی از بهترین گزینهها برای انجام این کار محسوب میشوند.
لینکهای عمیق کاربر را مستقیماً به همان جایی که میخواهید هدایت میکنند؛ خواه صفحه نصب یک برنامه موبایلی یا خرید یک محصول باشد. این تکنیک احتمال رها شدن کاربر را کاهش و احتمال انجام اقدام مورد نظر شما را افزایش میدهند. علاوه بر این، لینکهای عمیق این امکان را به شما میدهد که نصبهای انجامشده از طریق لینک منحصربهفردی را که اینفلوئنسر اشتراکگذاری کرده است، ردیابی کنید.
برای مثال، فرض کنید یک فرد موثر لینک مربوط به نصب اپلیکشنی را در استوری اینستاگرام خود قرار میدهد. دنبالکنندگان این فرد، با کلیک بر روی لینک بهصورت مستقیم وارد صفحه دانلود و نصب برنامه موبایلی خواهند شد؛ بنابراین، اکنون بهسادگی امکان بررسی تعداد بازدیدها و نصبهای انجامشده از طریق لینک مذکور وجود دارد.
بیشتر بخوانید: انواع استراتژی پرداخت پول در اپلیکیشن
معیار مهم بعدی که در ارزیابی کمپین نصب اپلیکیشن با اینفلوئنسر مارکتینگ تاثیر دارد، شناخت و درک ارزشهای مخاطبان است. شما ابتدا باید متوجه شوید کسانی که پتانسیل لازم برای نصب اپلیکیشنتان را دارند، بیشتر در کدام شبکههای اجتماعی فعالیت میکنند. در ادامه، بر مبنای نتایجی که از بررسی مخاطبان به دست میآورید، باید شبکه اجتماعی و فرد موثر برای اجرای اینفلوئنسر مارکتینگ را انتخاب کنید.
قبل از این که از بازاریابی به کمک افراد موثر استفاده کنید، باید بهترین و متناسبترین شبکه اجتماعی برای اجرای آن را شناسایی کنید. برای مثال، کاربران اکثر موارد از یوتیوب برای آموزش استفاده میکنند؛ بنابراین اگر برنامه موبایلی شما یک برنامه آموزشی است، استفاده از یوتیوب برای اجرای این نوع بازاریابی موثر خواهد بود.
اینستاگرام یکی دیگر از شبکههای اجتماعی محبوب است که عمدتاً بهمنظور سرگرمی، مد، زیبایی و سایر موارد این چنینی استفاده میشود؛ از این رو، اگر اپلیکیشن شما خدماتی در این زمینهها ارائه میدهد، بهکارگیری اینستاگرام گزینه مناسبی است.
در کنار انتخاب شبکه اجتماعی مناسب، استفاده از اینفلوئنسری که دارای ارزشهایی مشابه با برند یا اپلیکیشن شما است هم اهمیت فراوانی دارد. در واقع، هر چه مخاطبان یا دنبالکنندگان فرد اینفلوئنسر با مخاطبان هدف شما شباهت بیشتری داشته باشند، احتمال موفقیت کمپین هم بالاتر است؛ چرا که اگر ارزشهای اپلیکیشن شما با ارزشهای اینفلوئنسر هماهنگ نباشد، مخاطبان متوجه جنبه تبلیغاتی آن میشوند.
بیشتر بخوانید: ۱۰ روش تبلیغ اپلیکیشن مدیریت هزینه و مالی شخصی
تعداد فالوورهای بالای اینفلوئنسر تضمینی برای افزایش نصب اپلیکیشن نخواهد بود. در واقع، مطالعهای در مورد اینفلوئنسرهای یوتیوب در دانلود برنامههای موبایلی نشان داده است که هیچ ارتباطی بین تعداد مشترکین یوتیوبر و دانلود برنامهها وجود ندارد. چیزی که در این میان حائز اهمیت است، میزان ارتباط اپلیکیشن شما با مخاطبین هدف اینفلوئنسر و تعامل این فرد با مخاطبانش است.
از این رو، برای این که ارزیابی کمپین نصب اپلیکیشن با اینفلوئنسر مارکتینگ به بهترین شکل ممکن انجام گیرد و احتمال موفقیت کمپین هم بیشتر باشد، لازم است فردی مناسب را برای اجرای این بازاریابی پیدا کنید. در ادامه برخی از رایجترین روشهای یافتن اینفلوئنسرها را برایتان آوردهایم:
خرج کردن برای اجرای اینفلوئنسر مارکتینگ بدون اندازهگیری عملکرد کمپین مانند انداختن تیر در تاریکی است؛ زیرا با وجود هزینه زیاد، نمیتوانید بفهمید که آیا نتیجه مطلوب را به دست آوردهاید یا خیر. به همین خاطر، لازم است تعداد دانلودها و نصبهایی که بهدنبال فعالیتهای افراد موثر انجام شدهاند را اندازهگیری کنید.
برای اندازهگیری عملکرد کمپین خود در این نوع بازاریابی و میزان بازگشت سرمایه میتوانید از لینکهای عمیق استفاده کنید. از اینفلوئنسر خود بخواهید یک لینک ارجاع در توضیحات ویدیو، کپشن عکس، استوری اینستاگرام یا سایر موارد قرار دهد تا کاربران را بهصورت مستقیم به صفحه دانلود اپلیکیشن شما بیاورد. اینگونه امکان ردیابی کاربرانی را که از طریق فرد موثر نسبت به دانلود برنامه موبایلیتان اقدام کردهاند، خواهید داشت.
بهکارگیری لینکهای عمیق توسط افراد موثر کمک میکند تا کاربران به مکان مناسبی برای نصب برنامه موبایلی شما هدایت شوند. علاوه بر آن، نصبها و تبدیلهایی که تحت تاثیر افراد گوناگون از طریق پلتفرمها، دستگاهها و شبکههای مختلف انجام شدهاند، قابل ردیابی خواهند بود؛ از این رو، بهراحتی میتوانید ارزیابی کمپین نصب اپلیکیشن با اینفلوئنسر مارکتینگ را انجام دهید، بفهمید کدام کمپینها بهترین عملکرد را داشتهاند و بازدهی را به حداکثر برسانید.
ضریب K بهمنظور توصیف نرخ رشد وبسایتها، برنامههای موبایلی یا پایگاه مشتری استفاده میشود و ویروسیبودن را بررسی میکند. بهطور خاص، این ضریب به شما کمک میکند تعداد کاربران ایجاد شده از یک کاربر فعلی را اندازهگیری کنید. به همین دلیل، یک راه مناسب برای ارزیابی اثربخشی کمپینهای اجراشده با اینفلوئنسر مارکتینگ به شمار میآید. ضریب K (K-factor) با فرمول زیر محاسبه میشود:
K = i * C
i = تعداد کل اشتراکگذاریهای انجامشده توسط کاربران شما؛
برای مثال، اگر ۲ کاربر دارید که هر کدام اپلیکیشنتان را با ۵ دوست به اشتراک گذاشتهاند،i = ۱۰ خواهد بود.
C = میانگین نرخ تبدیل اشتراکگذاریها؛
مثلا اگر 1 نفر از هر ۵ دوست برنامه را نصب کنند C = ۰.۲ خواهد بود.
بنابراین، در این مورد خاص K برابر ۱۰ * ۰.۲ یعنی ۲ خواهد بود. این نشان میدهد که هر کاربر فعلی شما باعث میشود ۲ کاربر دیگر هم اپلیکیشنتان را نصب کنند. هر چه مقدار K بالاتر باشد، ویروسیبودن برنامه هم بیشتر است. بنابراین، استفاده از ضریب K به شما کمک میکند بتوانید ارزیابی کمپین نصب اپلیکیشن با اینفلوئنسر مارکتینگ را بهتر انجام دهید.
بیشتر بخوانید: k-factor در بازاریابی اپلیکیشن چیست
بازاریابی به کمک افراد موثر یا اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از روشهای رایج برای تبلیغ خدمات و محصولات مختلف است که در سالهای اخیر بهشدت رونق پیدا کرده است. مهمترین دلیل رواج این روش بازاریابی را هم میتوان اعتماد مردم به این افراد دانست. به هر حال، چیزی که در این میان اهمیت دارد، ارزیابی عملکرد کمپینهایی است که با این روش برای افزایش نصب برنامههای موبایلی اجرا میشوند.
تا زمانی که شما عملکرد کمپینهای مختلف را بررسی نکنید، امکان رسیدن به بازدهی بهینه و حداکثری را نخواهید داشت. به همین خاطر، تعدادی از مهمترین معیارهای موجود را برای ارزیابی کمپین نصب اپلیکیشن با اینفلوئنسر مارکتینگ در این مقاله توضیح دادیم؛ از این رو، بهراحتی میتوانید عملكرد کمپینهایی که برای افزایش نصب اپلیکیشنتان مورد استفاده قرار میدهید را ارزیابی کنید. شما تا به حال از این روش استفاده کردهاید؟